• Unen lahjoja on uudenlainen kirja unettomuudesta: se on unettoman lempeä ystävä, joka tuo lohtua yön ahdistaviin hetkiin. Unettomuus saattaa olla viesti, joka kertoo, mitä meidän kannattaa muuttaa elämässämme, jotta voimme voida hyvin. Kenties olosuhteita, kenties ajatuksiamme niistä, kenties sitä, miten puhumme itsellemme ja mitä vaadimme itseltämme.

  Unettomuus vaivaa usein tunnollisia ihmisiä. Se aiheuttaa huolta, joka johtaa noidankehään: stressi unettomuudesta alkaa pahentaa sitä. On tärkeää oppia myötätuntoa itseään kohtaan, kohdata vaikeatkin tunteet rauhassa ja elää omannäköistä elämää vaativassa maailmassa.

  Taina Laane kertoo kirjassa myös omista kokemuksistaan: mitä unettomuus on hänelle opettanut ja miten hän on päätynyt nukkumaan syvästi. Kirjassa on mukana hyödyllisiä ja konkreettisia mindfulness-harjoituksia.

  Taina Laane Unen lahjoja - Kirjeitä hänelle, joka valvoo

  • Kirjapaja
  • 2018
  • 183 sivua
  • Luettu e-kirjana Kobo E Ink -lukulaitteella

Taina Laane

Unen lahjoja – Kirjeitä hänelle, joka valvoo

Taina Laanen Unen lahjoja on kirja, joka on suunnattu unettomuudesta kärsiville. Teos on puoliksi ajatuksen virtaa ja puoliksi nykyaikaisia positiivista psykologiaa ja tietoisuustaitoja kuten mindfulnessia, itsemyötätuntoa, ratkaisukeskeisyyttä ja enneagrammia.

Olen itse sen verran kyyninen ja skeptinen, puoliksi misantrooppi introvertti mies, että tämä kirja meni ohisektoriin vaikka unettomuudesta kärsinkin. Toisaalta taas pidin joistakin kirjan tuottamista mielikuvista, jotka toivat mieleen mökkitiellä kävelemisen paljain varpain viisivuotiaana pojannassikkana. Muistelut toivat kuitenkin ilmoille enemmänkin surumielisyyttä kuin huojentuneisuutta kahden aikaan aamuyöstä.

Kirjan tarkoitusperät ovat tietenkin hyvät, mutta itseäni ei saa rauhoittumaan oman selän silittäminen tai hetkeen keskittyminen. Toisaalta, en myöskään joka yö valvo, on niitä parempiakin pimeyden hetkiä. Lempeää, myötämielistä tekstiä ja sinä riität -jankkausta, joka varmasti toimii joillekin. Paikoin vähän tylsääkin luettavaa, mutta toisaalta sain kirjasta paljonkin irti – uni tuli monena iltana nopeammin.

Leijaileva self-help-teos, josta en lukemisen jälkeen itse paljon kostunut. Joka tapauksessa hyvin kirjoitettu unikirjanen, joka mahdollisesti auttaa muita unettomuudesta kärsiviä.

Raskasta lukemista Kevyttä lukemista

Roni "Rolle" Laukkarinen on lukemiseen uudelleen täysiä hurahtanut entinen lukutoukka, elämäntapanörtti, joka pitää lukemisen lisäksi kirjoittamisesta, yrittämisestä, pianon soittamisesta, elektronisen musiikin säveltämisestä, retropeleistä ja rauhallisuudesta.

Reaktiot

Vaadittu kenttä