• Onko ympärilläsi idiootteja? Tämä kirja saa sinut ajattelemaan toisin.

  Oletko joskus juuttunut puolisosi kanssa kinaan, jossa kumpikin puhuu aivan eri asioista? Oletko saanut kollegalta sähköpostia, joka on vaikuttanut tylyltä? Oletko ollut kokouksessa, jossa et käsitä mistä muut puhuvat, eikä kukaan tunnu ymmärtävän mitä sinä tarkoitat, vaikka selität asiat kristallinkirkkaasti? Oletko ajatellut, että kaikki ympärilläsi ovat idiootteja?

  Yleisin syy sosiaalisiin konflikteihin on erilaiset tavat viestiä, ja jotta voisi käsittää muita, pitää ensin ymmärtää itseään. Thomas Erikson avaa konkreettisesti ja viihdyttävästi, millaisia erilaisia sosiaalisia tyyppejä on olemassa. Kirja myös opastaa, miten eri ihmistyyppien kanssa pääsee samalle aaltopituudelle.

  Kirjan luettuasi havahdut takuuvarmasti huomaamaan, että idioottien määrä ympärilläsi on vähentynyt huomattavasti.

  Thomas Erikson Idiootit ympärilläni: kuinka ymmärtää muita ja itseään

  • Atena
  • 2017
  • 314 sivua
  • Kunneltu BookBeat-äänikirjana

Thomas Erikson

Idiootit ympärilläni: kuinka ymmärtää muita ja itseään

Erittäin, erittäin hyvä kirja käyttäytymis- ja sosiaalipsykologiasta, joka kiehtoo itseäni suunnattomasti. Minulla on analyyttisena ja pohdiskelevana tyyppinä ollut välillä hankaluuksia ymmärtää ihmisiä, jotka ovat täysin itseni vastakohtia. Tämä kirja antaa oivalluksia erilaisista ihmistyypeistä. Itse olen todennäköisesti enimmäkseen sininen, mutta piirun verran vihreää ja ehkä jopa keltaistakin itsestäni löydän. Puhtaammin keltaiset ja punaiset ovat itseni vastakohtia.

Monet ovat kritisoineet Eriksonin mallia. Että ”eihän se näin ole”. Ja ei varmasti sataprosenttisesti olekaan. Kuten hän itse sanoo, mikään systeemi ei ole täydellinen, eikä tätäkään pidä lukea kuin piru raamattua. Kirja antaa kuitenkin yhden kiinnostavan mallin siitä millaisia ihmiset voivat hyvinkin olla. Ja kyllä minä tunnistin kirjassa kuvailtuja ihmistyyppejä, vaikka ihan kaikkea en allekirjoittanutkaan.

Suosittelen tätä kirjaa jokaiselle keittiöpsykologille ja heille, jotka tykkäävät miettiä omaa ja muiden käytöstä. Kirja viihdytti, sivisti, nauratti ja valaisi. Kuunneltu audiokirjana BookBeatin kautta.

Raskasta lukemista Kevyttä lukemista

Roni "Rolle" Laukkarinen on lukemiseen uudelleen täysiä hurahtanut entinen lukutoukka, elämäntapanörtti, joka pitää lukemisen lisäksi kirjoittamisesta, yrittämisestä, pianon soittamisesta, elektronisen musiikin säveltämisestä, retropeleistä ja rauhallisuudesta.

Reaktiot

Vaadittu kenttä