• Kertomus kasvusta, kivusta, isyydestä ja kaiken läpi leikkaavasta luovuudesta

  Ymmärrän varmaan toden teolla, millaista oli olla isänä minulle, vasta kun omat lapseni toistavat samat virheet. Aikuisuuden kynnyksellä viestikapulaa siirrettäessä kapulan kuuluu poltella sormissa. Se on koko juoksun dramaattisin vaihe. Kukaan kantajista ei tiedä, lähteekö hän ankkurimatkalle vai siirtääkö vain kapulaa eteenpäin.

  Värityskirja on tekijänsä omiin kokemuksiin perustuva, raadollisen rehellinen romaani, joka kuvaa tavallista elämää epätavallisissa puitteissa. Se on tarina minuudesta ja siitä, kuinka maailma voi kadottaa värinsä.

  Marko Annala Värityskirja

  • Like
  • 2017
  • 203 sivua
  • Luettu nidotussa muodossa

Marko Annala

Värityskirja

Värityskirja on mukaansatempaava kirja ja kokonaisuutena jopa kohtalaisen rankka selviytymistarina. Annala kirjoittaa taitavasti ja avoimesti elämästään niin ihmisenä, aviomiehenä, isänä kuin muusikkonakin. Markolla on hyvin samankaltainen lapsuus kuin itselläni, pienillä nyanssieroilla. Olen myös uskovaisesta perheestä ja minunkin isäni saattoi joskus kritisoida C-kasettejani. Olen myöskin koulukiusattu ja vaikka kiusaaminen ei ollutkaan niin rankkaa kuin Markolla, purskahdin lukiessani hallitsemattomaan itkuun. Muistin niin elävästi sen tunteen, joka minullakin oli.

Kitara oli minulla piano, mutta rakkaus musiikkiin on myös meissä yhteistä. Samoin se, että yö on aina minusta ollut kiehtovampaa aikaa. Samoin se, että minullakaan ei ollut montaa ystävää. Kirjassa on niin paljon asioita, jotka päästävät lämpimän hymyn huulille ja kouraisevat syvältä repäisten muutamia kyyneliä. Silmät kostuen luin Markon upeaa kuvailua elämästä, selviämisestä. Voi Marko, olet huipputyyppi ja kirjasi on upea.

Toinen kirjan puolisko keskittyy jonkin verran Mokomaan ja vaikka en bändin historiikkia odottanutkaan hirveästi kuulevani, olin mielissäni siitä miten esimerkiksi biisejä oltiin avattu auki. Vaikka esimerkiksi Sakari Recordsin syntyä ei avattu oikeastaan ollenkaan, se ei haitannut yhtään, sillä kirja jakaa Markon päänsisäisiä ajatuksia. Ne tunsin omakseni.

Kaikinpuolin loistava lukukokemus. Suosittelen lämpimästi.

Halvin hinta lukuhetkellä 3,90 €

Raskasta lukemista Kevyttä lukemista

Roni "Rolle" Laukkarinen on lukemiseen uudelleen täysiä hurahtanut entinen lukutoukka, elämäntapanörtti, joka pitää lukemisen lisäksi kirjoittamisesta, yrittämisestä, pianon soittamisesta, elektronisen musiikin säveltämisestä, retropeleistä ja rauhallisuudesta.

Reaktiot

Vaadittu kenttä