• Yhdeksän keinoa, jotka saattavat avata reitin hämmästyttävään parantumiseen

  Kun perinteinen lääketiede on tehnyt kaikkensa syövän voittamiseksi, voi sairastuneella vielä olla toivoa paranemisesta. Tohtori Kelly A. Turner on haastatellut suurta joukkoa ihmisiä ympäri maailmaa ja kerännyt haastattelujen pohjalta yhdeksän kohdan listan keskeisistä paranemisen avaimista.

  Kirja tarjoaa apua niille, jotka etsivät lisävaihtoehtoja perinteisten syöpähoitojen rinnalle, sekä niille, jotka toivottomassa tilanteessa uskovat, että selviytyminen voi vielä olla mahdollista.

  Kelly A. Turner Syövästä voi selviytyä – Yhdeksän polkua yllättävään paranemiseen

  • Otava
  • 2016
  • 364 sivua
  • Luettu e-kirjana Kobo E Ink -lukulaitteella

Kelly A. Turner

Syövästä voi selviytyä – Yhdeksän polkua yllättävään paranemiseen

Aloin lukemaan tätä kirjaa isäni sairastettua pidempään aggressiivista, metastoitunutta vakavaa M1c-tason eturauhassyöpää. Kun isäni menehtyi syöpään ennen kuin ehdin viimeistellä kirjan, meinasin lopettaa sen lukemisen. Kirjan ensimmäinen puolisko on informatiivinen ja jopa mielenkiintoinen, mutta tarinat alkavat kyllästyttämään viimeistään siinä vaiheessa kun tieteellisen näytön puuttuminen ja epäuskottavat tarinat nostavat enemmän päätään.

Kirjan parasta antia ovat ehdottomasti terveysnäkökulmaa pohtivat elämänmuutokseen liittyvät asiat. Innostuin kirjan myötä vegaanisesta, maidottomasta ja viljattomasta ruokavaliosta ja niiden terveysvaikutuksista.

Kirjan tarinat ovat enimmäkseen mielenkiintoisia, mutta alkavat nopeasti toistamaan itseään. En jaksa uskoa että pelkät yrtit tai lähimmäisenrakkaus ovat syövän voittamisen salaisuus. Mahdottomalta kuulostavat parantumiset pistävät epäilemään totuusperiä ja monessa kohtaa on aistittavissa humpuukin makua, sillä tutkimustietoja ei ole tai ne ovat hämärän peitossa.

Nauruterapia, aktiivisuuden lisääminen ja posiposiposinkautta ällöttävät kyynistä introverttiä. Uskon itsekin henkisen maailman vaikuttavan fyysiseen hyvinvointiin mutta ettäkö niin paljon että kokonaiset kasvaimet häviävät?

Kun kirjassa kehotettiin välttämään poliisisarjoja ja murhamysteereitä, koska eivät kannusta immuunijärjestelmää samalla tavalla kuin komedia [sic], turhauduin toden teolla. Tai että puhtaasti rakkaus ja läheisten huolenpito paransi. ”Psykososiaalinen parantuminen” käsitteenä pudotti viimeisetkin rippeet arvostuksestani kirjaa kohtaan.

Parannutaan jokainen tahdonvoimalla, koska meissä kaikissa asuu jumaluus, eikö vain?

Kelly A. Turnerin bestseller on melko tukeva syöpätietokirja, joka tarjoaa hyvin vähän konkretiaa ja vähän liikaa amerikkalaista vaihtoehtohoitojen hehkutusta. Kirjasta ei oikein jäänyt mitään käteen, vaikka tietysti fiilikseni ovat melko puolueellisia olosuhteisiin nähden. Eipä tainnut isää paljon päivittäinen sellerijuoma, tofu, loputon usko ja positiivisuus auttaa.

Halvin e-kirja Elisa Kirjasta hintaan 3,90 €

Raskasta lukemista Kevyttä lukemista

Roni "Rolle" Laukkarinen on lukemiseen uudelleen täysiä hurahtanut entinen lukutoukka, elämäntapanörtti, joka pitää lukemisen lisäksi kirjoittamisesta, yrittämisestä, pianon soittamisesta, elektronisen musiikin säveltämisestä, retropeleistä ja rauhallisuudesta.

Reaktiot

Vaadittu kenttä