• Natsi-Siitoin. Muumipeikon hirttäjä. Tuhopolttaja. Okkultisti. Selvänäkijä. Valokuvaaja. Yrittäjä. Nettivitsi. Saatananpalvoja. Rivologi. Kivenkova rasisti, sadisti ja fasisti. Juoppo. Pelle. Kulttihahmo. Valtakunnanjohtaja.

  Pekka Siitoin (1944–2003) oli jotain kylähullun ja terroristin välistä, joka toimi linkkinä Kolmannen valtakunnan ja 2000-luvun äärioikeiston välillä. Samalla hän oli myös omanlaisensa vapauden ja liberalismin kannattaja. Tässä kirjassa useat kirjoittajat ristivalottavat Siitoimen persoonaa ja merkitystä.

  Mike Pohjola Mitä Pekka Siitoin tarkoittaa?

  • Savukeidas
  • 2015
  • 166 sivua
  • Luettu pokkariversiona

Mike Pohjola

Mitä Pekka Siitoin tarkoittaa?

Pekka Siitoin on mielenkiintoisen ristiriitainen hahmo, joka itselleni on tullut tutuksi lähinnä black metal -yhteisön ja YouTuben kautta. Kirjan alku ja loppupuoli on nopealukuista, keskellä taas on omaan makuuni hieman liikaa politiikkaa. Siitoin tosin oli (mukamas) hyvinkin paljon politiikassa mukana, mutta ei yllättänyt, ettei siellä paljon pärjännyt.

Mitä hän sitten tarkoittaa? Vastaako kirja kysymykseen, sitä en oikein osaa sanoa. Pekalla on alkoholismin lisäksi muutenkin vähän muumit pudonneet kanootista.

Pekasta löytyy useampia kirjoja, jotka varmasti vielä alleviivaavat miehen postuumia kulttistatusta, mutta eiköhän tämä ollut tässä. Kiitos Pekka – 1944-2003.

Ostettu Kirjatorilta 2 eurolla. Hintansa väärti, mutta ei mikään kummoinen teos.

Raskasta lukemista Kevyttä lukemista

Roni "Rolle" Laukkarinen on lukemiseen uudelleen täysiä hurahtanut entinen lukutoukka, elämäntapanörtti, joka pitää lukemisen lisäksi kirjoittamisesta, yrittämisestä, pianon soittamisesta, elektronisen musiikin säveltämisestä, retropeleistä ja rauhallisuudesta.

Reaktiot

Vaadittu kenttä