• Pieni kirja priorisoinnista

  Selkeyttä ja suuntaa työhön ja elämään.

  Jokainen meistä tietää, miltä hyvä elämä näyttää. Mutta miksi emme osaa sanoa ei asioille, jotka vievät meitä yhä kauemmas siitä, mitä haluamme? Tai kyllä asioille, jotka toisivat meille paljon iloa? Juu ei tarjoaa hyvin yksinkertaisen priorisointimallin, jonka avulla jokainen meistä voi parantaa elämäänsä – sekä työssä että työn ulkopuolella. Se on pieni kirja, jonka merkitys voi olla suuri.

  Saku Tuominen Juu ei – pieni kirja priorisoinnista

  • Otava
  • 2018
  • 271 sivua
  • Luettu e-kirjana BookBeat-sovelluksella (iPad)

Saku Tuominen

Juu ei – pieni kirja priorisoinnista

”Juu ei” on kevyttä ja nopeaa luettavaa, joka ammentaa ajatuksia ja antaa vinkkejä priorisoinnista. Yrittäjä Saku Tuominen on tunnettu muunmuassa yrityksistään Broadcasters ja Idealist Group sekä tuottajuudestaan tv-ohjelmissa Uutisvuoto, Kokkisota, Maailman ympäri ja Far out. Tuominen kirjoittaa hyvin, ulosanti on sujuvaa.

Produktiivisuusmalli on simppeli ja helposti omaksuttava, kielteiseen ”ei”-sanaan ja myönteiseen ”juu”-sanaan sekä tehtävän asian raskauteen ja keveyteen. Nämä muodostavat yhdessä nelikentän, jota Tuominen viljelee pitkin kirjaa. Tavallaan itsestäänselvää, tavallaan tietyllä tapaa oivaltavaa rakennelmaa.

Jotenkin silti tuntuu ”höttöiseltä”, en tähän osaa soveltaa muuta adjektiivia tai suoraan kohdistaa syytä. Iso raskas, pieni raskas, iso kevyt ja pieni kevyt -malli sinänsä toimii ja sitä pystyy soveltamaan arjen haasteisiin. Esimerkit ja muu liirumlaarumi eivät niinkään herätä ihailua. Luettava, melko hyödyllinenkin opus. Kului nopeasti loppuun lähes yhdeltä istumalta.

Lue kattava arvio kirjasta Kirsin Book Club -blogista.

Halvimmalla löytyy BookBeatista e-kirjana. Suositeltava lukutapa: iPad-sovellus.

Raskasta lukemista Kevyttä lukemista

Roni "Rolle" Laukkarinen on lukemiseen uudelleen täysiä hurahtanut entinen lukutoukka, elämäntapanörtti, joka pitää lukemisen lisäksi kirjoittamisesta, yrittämisestä, pianon soittamisesta, elektronisen musiikin säveltämisestä, retropeleistä ja rauhallisuudesta.

Reaktiot

Vaadittu kenttä