• VAROITUS: TÄMÄ KIRJA SAATTAA VAURIOITTAA HUUMORINTAJUA PYSYVÄSTI


  HUUMORIN MUSTA KIRJA sisältää 666 valittua strippiä kirjoista
  Saako tälle edes nauraa?
  Onko tämä muka hauskaa?
  Tässä ei ole mitään vitsiä!
  Naura, pervo, naura!
  Nyt on vitsit vähissä

  Hugleikur Dagsson Hugleikur Dagsson

  • Atena
  • 2012
  • 672 sivua
  • Luettu kovakantisessa muodossa

Hugleikur Dagsson

Huumorin musta kirja

Islantilaisen Hugleikur Dagssonin sarjakuvat ovat olleet ajoittain ihan hauskoja, mutta eivät kuitenkaan mitään päräyttäviä. Olen itse melko makaaberin, mustan huumorin ystävä, mutta tämän kirjan 666:sta vitsistä hymähdytti vain muutama.

Olisiko syynä suomen kieli tai Daggsonin juttujen kuivuus, kirja ei säväyttänyt ollenkaan. Häiriintyneeseen seksiin kuten nekrofiliaan ja pedofiliaan, kuolleisiin vauvoihin, vammaisiin, läskeihin, uskontoon, natsismiin, saatananpalvontaan, alkoholiin ja tappamiseen liittyvät vitsit ”viihdyttävät” aikansa oikein kerrottuina, mutta tuntuu että luetussa muodossa ja varsinkin köykäisen konseptin sarjakuvaruuduissa vitsit eivät vain toimi, eivät kertakaikkiaan.

Vaikea on kuvitella sivistynyttä ihmistä, johon tämän kirjan tsoukit uppoaisivat, vaikka olisikin äärimmäisen mustan huumorin ystävä, kuten allekirjoittanut. En osaa suositella kirjaa kenellekään. Tällaista ryönää 666 sivua lukee nopeasti, mutta ei silti taida olla aikansa väärti.

Raskasta lukemista Kevyttä lukemista

Roni "Rolle" Laukkarinen on lukemiseen uudelleen täysiä hurahtanut entinen lukutoukka, elämäntapanörtti, joka pitää lukemisen lisäksi kirjoittamisesta, yrittämisestä, pianon soittamisesta, elektronisen musiikin säveltämisestä, retropeleistä ja rauhallisuudesta.

Reaktiot

Vaadittu kenttä