Paras e-kirjojen lukuohjelma Windowsille

E-kirjat ovat käteviä, jos haluaa koko kirjahyllynsä mukaan tien päälle. Itse luen e-kirjoja Kobo Aura One -e-mustelukulaitteen lisäksi puhelimella, Mac-kannettavalla sekä Windows-koneella. Macissä on oletusarvoisesti Books-sovellus, puhelimessa mainio Google Play Books, mutta Windowsille on hankalampi löytää kunnon lukuohjelmaa.

En hirveästi käytä Windowsia, sillä elämäni pääpaino lepää Unix-maailmassa (Linux ja macOS). Silloin tällöin tulee kuitenkin oltua Windows 10:llä varustetulla laitteella.

Windowsille löytyy paljon erilaisia e-lukuohjelmia Microsoftin Storesta, mutta suurin osa niistä on laadultaan kehnoja, ulkonäöltään surkeita. Mikä siis on paras e-kirjojen lukuhjelma Windowsille?

Book Bazaar Reader

Book Bazaar Reader on kaikista käyttäjäystävällisin e-lukuohjelma. Se sisältää ainoastaan tarpeellisia ominaisuuksia, sen avulla on helppo jatkaa siitä mihin jäi ja se on käyttöliittymältään äärimmäisen minimalistinen.

Book Bazaar Readerissa on selkein käyttöliittymä.

Book Bazaar Readerissa pystyy lajittelemaan kirjastoaan eri kriteerein. Vaiheessa olevat kirjat näkee I Am Reading -kohdasta kätevästi. Käyttöliittymä on ennen kaikkea tyylikäs ja suoraviivainen, silmä suorastaan lepää ohjelmaa katseltaessa. Ohjelma on oletuksena koko ruudulla, jolloin häiriötekijöitä ei ole ympärillä.

Ohjelmassa on oletuksena mainoksia, jotka saa maksettua pois 9,99 euron kertamaksulla. Testattuani sovellusta hetken päätin että se on pieni kustannus mainiosta Windows appista.

Kirjan sivut kääntyvät ”realistiseen tyyliin”.

Kuten Google Play Booksin lukijassa, myös Book Bazaar Readerissa sivut kääntyvät realistiseen tyyliin, joka luo fiilistä siitä, että kyseessä on kuin onkin oikea kirja, eikä vain tekstiä tietokoneen ruudulla. Tekstin kokoa, fonttia ja väriteemaa pystyy muokkaamaan helposti alalaidan valikosta, joka tulee hiirtä liikuttamalla esiin.

Ainoa pieni miinus on se, että sivuja ei voi selata näppäimistöllä, vaan ohjelma on hiiren klikkauksille ja raahaamiselle rakennettu.

Jos joskaan luet e-kirjoja Windowsilla, suosittelen Book Bazaar Readeria.

Hanki Book Bazaar Reader

Roni "Rolle" Laukkarinen on lukemiseen uudelleen täysiä hurahtanut entinen lukutoukka, elämäntapanörtti, joka pitää lukemisen lisäksi kirjoittamisesta, yrittämisestä, pianon soittamisesta, elektronisen musiikin säveltämisestä, retropeleistä ja rauhallisuudesta.

Reaktiot

Vaadittu kenttä