Lukuhaasteet motivoivat lukemaan enemmän

Aloitettuani lukemisen uudelleen viime vuonna, oli jo huhtikuu ja olin auttamatta kaikista haasteista noin neljä tärkeää kuukautta jäljessä. Kun nuorempana luin enemmän, ei ollut kirjablogeja eikä hirveämmin lukuhaasteita, tai en ainakaan niistä kuullut.

Asetin siis vain Goodreads-palveluun määrällisen tavoitteen vuodelle 2018 ja aivan liian kovan sellaisen. Ajattelin että pystyn hyvin lukemaan 40 kirjaa loppuvuoden aikana, eli noin viisi kirjaa kuukaudessa. Syksyn kiireet kuitenkin yllättivät ja jäin monta kirjaa alle tavoitteen 24 luetulla kirjalla. Sekin on paljon siihen nähden, että edellisen kerran kunnolla tuli luettua vuonna 2005.

Sittemmin oivalsin, että netti on pullollaan erilaisia lukuhaasteita, joihin jokainen voi osallistua. Ajattelin tälle sivustolleni koota joitakin niistä, joten seuraathan julkaisujani tiiviisti! Ja nörtti kun olen, haasteet päivittyvät automaattisesti lukiessani, Goodreadsin rajapintaa hyödyntäen.

Vuoden 2019 otan iisimmin, joten Goodreadsissa tavoitteenani on lukea vähintään 20 kirjaa. Se täyttyy varmasti helposti, olen nimittäin jo 2 kirjaa edellä aikataulussa.

Kevyttä lukemista -blogin Lukuhaasteet löytyvät sille varatulta sivulta.

Selaa lukuhaasteita

Roni "Rolle" Laukkarinen on lukemiseen uudelleen täysiä hurahtanut entinen lukutoukka, elämäntapanörtti, joka pitää lukemisen lisäksi kirjoittamisesta, yrittämisestä, pianon soittamisesta, elektronisen musiikin säveltämisestä, retropeleistä ja rauhallisuudesta.

Reaktiot

Vaadittu kenttä