Kirjakauppa-arviossa Book Depository

Book Depository on brittiläinen kirjakauppa, joka myy kirjoja maailmanlaajuisesti ilman postikuluja. Kirjoja palvelussa on yli 20 miljoonaa. Kaupan motto on ”kaikki kirjat saatavilla kaikkialle” (”All Books Available to All”). Innostuin kaupan tarjouksista ja uutuuksista jokunen aika sitten ja huomasin että Book Depositoryn hinnat ovat monesti jopa havelmpia kuin Adlibriksessä, jota suosin monesti kirjojen ostamisessa.

Palvelu lupaa toimittaa Suomeen 4-10 päivässä, mutta minun ensimmäisessä tilauksessani kesti 16 päivää. Voi olla myös Suomen Postin syytä. Ensimmäisen tilaukseni tein 9. tammikuuta ja sain sen haettua postista 29. tammikuuta, mutta eipä tuo haitannut kun lukemista on jonossa vähän liikaakin.

Varsinainen sivusto on superselkeä ja kirjoja on helppo selata. Tarjouksia on paljon, jopa puoleen hintaan vieläpä uutuuskirjoista. Kirjoja voi selata tyylilajin, uutuuden, palkintojen ja monen muun kriteerin mukaan. Palvelu myös suosittelee ostettujen kirjojen kaltaisia kirjoja, joten se todella koukuttaa ostamaan lisää.

Book Depositoryn käyttöliittymä on selkeä.

Pitkähköstä toimitusajasta huolimatta pidän Book Depositorysta todella paljon ja aion tilata sieltä kirjoja jatkossakin. Itse asiassa tällä hetkellä on vielä kaksi muuta kirjaa tulossa.

Kirja saapui kätevässä, tiiviissä pahvikuoressa.
Kirjanmerkkejä ei ole koskaan liikaa.

Suomenkielisille lukijoille palvelu ei tietenkään tarjoa yhtä paljon lukemista. Vaikka listatuissa kirjoissa onkin paljon suomenkielisiä kohteita, kirjat eivät ole kovinkaan uusia tai lukemisen arvoisia. Englanninkielisiä kirjoja lukeville Book Depository on kuitenkin kultakaivos. Suosittelen lämpimästi.

Roni "Rolle" Laukkarinen on lukemiseen uudelleen täysiä hurahtanut entinen lukutoukka, elämäntapanörtti, joka pitää lukemisen lisäksi kirjoittamisesta, yrittämisestä, pianon soittamisesta, elektronisen musiikin säveltämisestä, retropeleistä ja rauhallisuudesta.

Reaktiot

Vaadittu kenttä