Esittelyssä Goodreads – kirjojen sosiaalinen media

En tiedä miksi, mutta löysin Goodreadsin vasta viime vuonna, vaikka palvelu perustettiin jo vuonna 2006. Goodreadsin löytäminen aiemmin olisi voinut saada minut innostumaan lukemisharrastukseni elvyttämisestä paljon aikaisemmin.

Goodreads on palvelu, jonne listataan luetut kirjat (Want to read), lukujonossa olevat kirjat (To read) ja luetut kirjat (Read). Palveluun voi kirjoittaa arvosteluja lukemastaan kirjasta, joko perinteisellä 1-5 tähden skaalalla tai ihan kunnon tekstiarvion kera.

Itselleni ehkä tärkein ja lukemaan motivoivin ominaisuus on kirjanmerkkitoiminto. Palveluun voi nimittäin merkata sivun tarkkuudella missä on kirjassa menossa. Goodreadsista tulevat ”Luen juuri nyt” -osaston edistyminen myös tänne blogin puolelle.

Jos on oikein hanakkaasti lueskellut, palvelu myös suosittelee seuraavaa luettavaa, mutta suositteluissa se on vielä melko kehno, sillä esimerkiksi suomenkielistä luettavaa ei paljon löydy. Seurattavien lukupinkasta löytyy kyllä sitten luettavaa senkin edestä. Minulla on to-read-listalla luettavaa jo yli kolmensadan kirjan verran.

Siinäpä pieni tiivistys Goodreads-palvelusta. Minun profiiliini voi tutustua osoitteessa goodreads.com/rolle.

Oletko sinä saanut hyötyä Goodreadsista?

Roni "Rolle" Laukkarinen on lukemiseen uudelleen täysiä hurahtanut entinen lukutoukka, elämäntapanörtti, joka pitää lukemisen lisäksi kirjoittamisesta, yrittämisestä, pianon soittamisesta, elektronisen musiikin säveltämisestä, retropeleistä ja rauhallisuudesta.

Reaktiot

Vaadittu kenttä